donderdag 11 maart 2010

Wat verwacht je van jouw partner?



Partners in een relatie zijn soms geneigd te verwachten dat de ander weet wat je wilt. En soms gebeurt dat als je zelf niet eens weet wat je wilt! En dan word je nog kwaad omdat die ander jou niet aanvoelt. Geen goede en respectvolle manier om de ander te behandelen.


Als je zelf niet de moeite neemt om duidelijk te maken wat je wilt, maar verwacht dat de ander dat wel weet, is dat eigenlijk een smerige truc. Je partner is daardoor gedoemd voor mislukking, hij/zij kan dat nooit waarmaken.


Partners horen elkaar te vragen om iets voor je te doen, ze horen elkaar verzoeken te doen. En op een rustige manier, met respect voor de ander en voor jezelf. En op tijd, zodat de ander daar nog wat mee kan. En duidelijk, zodat het niet op een andere manier uitgelegd kan worden en je toch ontevreden wordt. En niet op een verwijtende toon.


Het is jouw verantwoordelijkheid om op die manier met je partner om te gaan; het is nooit de verantwoordelijkheid van je partner om jou zo aan te voelen dat het altijd goed is wat hij/zij voor je doet. Het is niet realistisch en gewoon onbehoorlijk om dat te verwachten. Dus hou daarmee op! En toon je dankbaarheid als je verzoek ingevuld wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten