woensdag 10 maart 2010

MuurbloempjeWat denk jij als je naar een receptie of feestje gaat? Joepie, of, waar moet ik het nou weer over hebben met die mensen? Heb je er zin in, of was je het liefst in je gemakpak voor de kachel blijven zitten?


Als je moeite hebt om te praten met mensen die je niet vaak ziet, of nog nooit hebt gezien, dan zijn hier twee plannetjes:


Bedenk van tevoren vijf onderwerpen waar je iets over kunt vertellen. Een vakantieland, iets politieks, iets van sport, wat maar jouw interesse heeft. Bedenk een klein verhaaltje over ieder onderwerp en repeteer dat thuis even voor jezelf. Dan heb je in ieder geval gespreksstof voorhanden als je met je mond vol tanden staat.


Een andere suggestie is alleen maar vragen te stellen aan de ander over zichzelf, want iedereen praat het allerliefst over zichzelf. Vraag ze naar hun werk, of naar hun woonplaats, of hun hobby’s. Je zal zien, er komt een hele woordenstroom op gang en je hoeft alleen maar ge├»nteresseerd te luisteren.

Dus, trek je mooiste jurk of pak aan want dan voel je je al sterker, en stap erop af. Je bent veel te leuk om geen kennis mee te maken!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten