woensdag 10 maart 2010

Maak af wat je begonnen bent!Een collega van me vertelde dat een zus haar een goede raad had gegeven: maak de dingen die je begonnen bent, af. En dat was haar zeer goed bevallen.


Het lijkt een hele simpele gedachte. Maar ga er maar eens mee aan de slag, en je zult zien dat het veel positieve energie geeft!


En dat hoeft niet over hele grote zaken te gaan. Ik let er zelf steeds meer op, b.v. met de afwas doen (doe ik nog met de hand, ik weet het, ouderwets): meteen afdrogen en opruimen in plaats van het laten staan in het afdruiprek. Het geeft meteen een opgeruimde aanrecht, en daardoor een goed gevoel over jezelf dat je het toch meteen gedaan hebt, en rust in je hoofd dat je daar niet meer aan hoeft te denken. En zo kan je dat gebruiken voor allerlei karweitjes (strijken na de was?), en daarna kan je het loslaten. En als je hebt geoefend met kleine dingen, is het gemakkelijker om het principe toe te passen met grote zaken. Eigenlijk ben je dan met mindfulness bezig: bewust en met aandacht iets doen, wat het ook is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten