woensdag 25 augustus 2010

Vier manieren om je stress aan te pakken!

We raken allemaal weleens gestrest. De clou is om er niet in te blijven hangen en steeds dieper weg te zakken in negatieve gedachten. Probeer deze manieren eens:

1. Bekijk het op een andere manier.

In een stressvolle situatie bedenk je al gauw de meest slechte afloop ervan. Bekijk die negatieve afloop eens, schrijf het op en schrijf dan een afloop op die totaal het tegenovergestelde is, helemaal positief. Dat brengt je al vaak uit de negatieve spiraal. En kies dan een afloop die jou het best lijkt, bv ergens in het midden.

2. Neem actie voordat je angst werkelijkheid wordt.

Als je bang bent dat er iets staat te gebeuren, b.v. ontslag, maak dan een afspraak met je baas om over de toekomst van jou en de baan te praten. Dan weet je waar je aan toe bent en kan je er iets mee doen. Niet denken, doe iets!

3. Ga op zoek naar vreugde.

Het is een bewezen feit: als wij gelukkiger willen zijn, is de beste manier om te oefenen in positief zijn. Heb je iets leuks of ontroerends meegemaakt? Eraan denken geeft je alweer vreugde en dankbaarheid. En zo’n moment kan je iedere dag wel vinden. Helpt echt tegen stress!

4. Schakel de mensen om je heen in.

Mensen willen je graag helpen. Kijk wat jij goed kan, en wat anderen daaraan toe kunnen voegen, om een stress-situatie het hoofd te bieden. Samen sta je sterker, je kunt elkaar aanmoedigen om positief en realistisch te zijn!

(info O Magazine, maart 2010)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten